id #120, останнє оновлення 20.05.2020 01:13:32
Горбистий рельєф, яскраве сонце, родюча земля зіграли немалу роль в тому, щоб Токайське передгір’я перетворилося в один із самих відомих виноробних районів Старого континента. Кордони Токая чітко виділені угорським законодавством. Втім, закон пильнує і за рецептурою приготування токайського, або "угорського", як у нас його називали в старовину. Історія замовчує про те, хто першим із володарів відкусив нектар із Токая. Можливо, це був імператор Древнього Риму, слідуючи пораді когось зі своєї родини. У всякому випадку, на протязі багатьох століть і до наших днів, вино золотистого кольору є улюблений напій багатьох людей. Всесвітньо відомі солодкі вина із Токая були виготовлені тут з 15 століття. На сьогодні Токай – це маленьке живописне селище старовинних будівель і винних погребів, пропонуючи широкі можливості, щоб продегустувати цей відомий напій.